چهارشنبه، 25 ارديبهشت 1398

نگاه پسربچه

پرسش :

آیا پسربچه ممیز، مى تواند به مو و بدن نامحرم نگاه کند؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز آیات عظام مکارم و تبریزى): پسربچه ممیز تکلیف ندارد و نگاهش به زن بى اشکال است؛ ولى بنابر احتیاط واجب، زن باید بدن و موى خود را از پسربچه ممیزى که نگاهش به زن، باعث تحریک شهوت او مى شود، بپوشاند.

آیات عظام تبریزى و مکارم: پسر بچه ممیز تکلیف ندارد و نگاهش به زن بى اشکال است؛ ولى بهتر است زن بدن و موى خود را از او بپوشاند.

تبصره: حکم «نگاه پسر بچه ممیز به زن بى اشکال است» در رساله هاى عملیه نیامده است؛ ولى از آنجا که فقیهان یکى از نشانه هاى تکلیف را بلوغ مى دانند، پسربچه ممیز مشمول آن قرار نمى گیرد.

پرسش های مرتبط:

آیا نگاه به موهای زن نامحرم، از داخل آینه جایز است؟

درباره حرمت نگاه به نامحرم توضیح دهید؟

آیا نگاه کردن به مو و بدن دختر نابالغ جایز است؟