يکشنبه، 23 تير 1398

اعتبار نظر کارشناس در اثبات زنا | استفتاء دو

پرسش :

آیا حاکم شرع می‏تواند برای اثبات زنا یا لواط، پایه و اساس علم خود را نظریه پزشک قانونی قرارداده و متهمین را جهت معاینه و انجام آزمایشات دقیق به آنها معرفی کنند و یا این که در این‌گونه موارد، نفس رؤیت شهود در اثبات حد مدخلیت دارد و نیاز به تعقیب علمی قضیه نیست؟

پاسخ :
آزمایش پزشکی و نظریه استنباطی پزشکی قانونی حجت شرعی بر وقوع عمل شنیع زنا یا لواط یا صدور آن از شخص به خصوص نیست، میزان قیام بینه شرعیه با شروط معتبره در این باره و یا اقرار و اعتراف اختیاری و صریح متهمین بر بزه ارتکابی است، و چنان‌چه حاکم از قرائن و شواهدی که نوعاً مفید علم باشد علم به صدور بزه زنا یا لواط از متهمین حاصل نماید، می‏تواند بر طبق علم خود وفق مقررات حکم مقتضی صادر کند.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر مقام معظم رهبری)، نشر قضا، قم، چاپ اول، 1390.