دوشنبه، 24 تير 1398

مجازات شرب خمر در مکان و زمان مقدس؛ حکم ولایت در صورت کفر ولی

پرسش :

1. اگر شرب خمر در مکان یا زمان مقدسی صورت گیرد (مثلاً در مسجد یا ماه مبارک رمضان) آیا مجازات شارب خمر تشدید می‌‏شود و علاوه بر حد، وی مستحق مجازات دیگری نیز می‌‏شود؟ 2. در مورد سایر افعال حرام که دارای مجازات معین در شرع مقدس می‏‌باشد چه؟ 3. در صورتی که مولّی‏علیه مسلمان باشد آیا اسلام از شرایط ولی محسوب می‌‏گردد؟

پاسخ :
1. ممکن است، و بستگی به نظر حاکم دارد.
2. مانند مسأله قبل است.
3. چنان‌چه موجب تسلط کافر بر مسلمان باشد ساقط است. 1380/10/22

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر مقام معظم رهبری)، نشر قضا، قم، چاپ اول، 1390