سه‌شنبه، 25 تير 1398

دیه بلا وارث

پرسش :

در «تحریرالوسیله» آمده است: «من لا ولی له فالحاکم ولیه.» در این زمان اوّلاً؛ آیا مراد از حاکم ولی امر است یا قاضی؟ ثانیاً؛ مصرف دیه چیست؟ آیا لازم است که به ولی امر پرداخت شود یا پرداخت به دولت اسلامی کافی است؟

پاسخ :
مراد ولی امر است و دیه نیز نظیر سایر موارد «ارث من لا وارث له» به ولی امر می‏رسد و اگر وارثی هست باید به او داده شود.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.