سه‌شنبه، 25 تير 1398

اناطه صحت عقد نکاح دختر به اجازه پدر و جدّ پدری | استفتاء چهار

پرسش :

من حدود یک سال و نیم پیش خواستم با دختری ازدواج کنم، از او در مورد رضایت پدرش پرسیدم، اظهار داشت پدرش موافقت نموده است. با توجه به این‌که امام خمینی رضایت پدر را احتیاط واجب دانسته‌اند (و احتیاط واجب را هم تقریباً همه فقها اجازه داده‌‏‌اند که می‌‏شود از مجتهد دیگری تقلید کرد)، من هم در این مسأله از مجتهد دیگری که اجازه پدر را مستحب می‏دانست تقلید کردم و خودمان صیغه عقد را خواندیم، ولی مدتی قبل فهمیدم مجتهدی که ما در این مسأله از او تقلید کردیم در آن موقع فوت کرده بوده، ولی من خبر نداشتم، الان به علت اختلافاتی نمی‌‏توانم از پدر دختر تحقیق نمایم که اجازه داده است یا نه؛ ولی مطمئنم که خانواده‌‏اش از ازدواج ما خبر داشته‌‏‌اند، آیا عقد ما درست است یا باطل؟ و آیا بدون اجازه من می‌‏توانند این دختر را به عقد دیگری درآورند؟

پاسخ :
نمی‌‏توانند بدون طلاق زن را به دیگری شوهر دهند و احتیاط آن است که یا پدر دختر عقد را اجازه کند و یا مرد زن را طلاق دهد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.