سه‌شنبه، 25 تير 1398

تنصیف مهر در صورت فوت زن پیش از دخول | استفتاء سه

پرسش :

فرزند من چند ماه پیش در حمله فتح‌المبین توسط بعثیان کافر به آرزوی دیرینه خود یعنی به شهادت رسید. همسر وی نیز دختر باکره می‌‌‏باشد که هنوز به خانه شوهر نیامده و در منزل پدر به سر می‌‏برد. حال می‏‎خواستیم ببینیم؛ آیا به چنین همسری از حقوق شهید چیزی می‌‏رسد؟ و همچنین می‏‎خواستیم بدانیم که از مهر چقدر می‌‏رسد؟ و همچنین آیا از اموال شهید ارث می‌‏برد؟ و اگر اموالی از شهید و خانواده او نزد عروس و خانواده‌‏اش به رسم امانت سپرده شد، که در موقع عروسی به منزل داماد بیاورد، می‌‏توانیم مطالبه و استرداد نماییم؟

پاسخ :
نصف مهریه را حق دارد و از اموال شهید ارث می‌‏برد و آنچه را شهید به او بخشیده ملک او است و نمی‌‏توانند پس بگیرند و دیگران اگر چیزی به او داده‌‏‌اند تا عین آن باقی ‏است می‌‏توانند پس بگیرند وحقوقی که به خانواده شهید داده می‌‌شود از کسی ‏است که به حسب مقررات به او می‌‏رسد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.