سه‌شنبه، 25 تير 1398

حدود اختیار ولی در نکاح صغار

پرسش :

دختری را یک نفر خواستگاری نموده، دختر مذکور نه پدر داشته و نه جد، ولی راغب بوده که با این شخص ازدواج کند، اما مادر او که زوجه دیگری بوده، نمی‏گذاشته دختر به فرد مذکور شوهر کند؛ تا جایی که شخص خواستگار مجبور شده که دختر غیر بالغ خود را ولایتاً برای پسر مادر دختر، عقد نماید و حالا که دختر او بالغ شده اظهار می‏دارد که من مایل نیستم با پسر لاابالی ازدواج کنم و پسر هم حاضر نمی‌‏شود که دختر را طلاق دهد، تکلیف این دختر چیست؟ در ضمن همین موضوع از محضر بعضی سؤال شده و ایشان فرموده‌‏‌اند که: پسر باید استحباباً دختر را طلاق بدهد.

پاسخ :
اگر معلوم نیست که عقد برای دختر مفسده داشته محکوم به صحت است و بدون طلاق، دختر نمی‌‌تواند با دیگری ازدواج نماید.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.