سه‌شنبه، 25 تير 1398

حکم بیمه اجباری کارگری

پرسش :

مؤسسه بیمه از کارفرما وجوهی فوق العاده بابت حق بیمه کارمندان و کارگران می‌‏گیرد و چه بسا این حقوق گزاف، غیر قابل تحمل بوده و بعضاً موجب تعطیل محل کار می‌‏شود، اخذ این وجوه شرعاً چه صورتی دارد؟

پاسخ :
بیمه اجباری صحیح نیست ولی اگر استیجار کارگر مبنی بر این باشد که بیمه آنها را کارفرما بدهد عمل به آن لازم است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.