پنجشنبه، 27 تير 1398

لزوم اجازه پدر در امور مالی و ازدواج دختر

پرسش :

این‌جانب یک سال و نیم قبل از انقلاب، مقداری از طلاهایم را که از پدرم هدیه گرفته بودم، بدون اطلاع پدر و مادر فروختم و پولش را در راه خدا دادم. امسال که خواستم بقیه طلاهایم را برای کمک به دولت بدهم پدرم راضی به این کار نبود، اوّلاً؛ می‏‌خواستم ببینم تکلیف من نسبت به طلاهایی که قبلاً داده‌‏ام چگونه است؟ چون در آن زمان نمی‌‏دانستم پدرم راضی نیست. و ثانیاً؛ آیا از لحاظ شرعی اجازه پدرم لازم ‏است یا نه؟ مسأله دیگر ازدواج با معلول است، آیا بدون اجازه پدر امکان‌پذیر است یا نه؟

پاسخ :
از چیزی که پدر به شما هدیه کرده آنچه قبلاً به دولت کمک کرده‌‌اید اشکال نداشته و از این به بعد از پدرتان اجازه بگیرید و بدون اجازه پدر نمی‌‏توانید ازدواج کنید.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.