پنجشنبه، 27 تير 1398

مجازات ارتکاب قتل عمدی به همراه افساد فی الارض

پرسش :

در مورد قتل‌هایی که واقع شده است، اگر اولیای دم حاضر شدند دیه بگیرند و این قاتل مفسد فی الارض هم بوده؛ آیا این قاتل هم باید دیه بدهد و هم کشته شود یا یکی از این دو است؟

پاسخ :
ثبوت دیه در قتل عمد مشروط است به رضایت ولی و جانی. پس در فروض سؤال، اگر جانی راضی به دادن دیه نباشد، فقط کشته می‌‏شود و اگر به دادن دیه راضی شد، هم دیه می‌‌‏دهد و هم کشته می‌‏شود.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.