پنجشنبه، 27 تير 1398

نکاح فضولی | استفتاء یک

پرسش :

این‌جانب به عقد مردی درآمدم که دانشجو بود و با شرایطی که برای ما به ‌وجود آورد، فرصت تحقیق کامل از وی و خانواده‏اش را نداشتم، و چون مهریه نیز کم بود؛ یک شب قبل از عقد (در حالی که من و او و مادرم و پدرم نشسته بودیم) گفتم در صورتی به ازدواج حاضرم که او به من وکالت دهد که حق طلاق با من هم باشد، او قبول کرد. اما در روز عقد این شرط را رد کرده بود و چون من در منزل نبودم از این موضوع اطّلاع پیدا نکردم و عقد صورت گرفت. خواهشمندم بفرمایید آیا با این شرایط این عقد صحیح بوده یا خیر؟

پاسخ :
اگر به وکیل خود در عقد، وکالت مطلق داده‌‌اید عقد صحیح است و اگر وکالت داده‌‌اید که شما را با شرط مذکور عقد کند که اگر بدون شرط عقد کند وکالت به او نداده‌‌اید، عقد فضولی است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.