چهارشنبه، 2 مرداد 1398

آثار مترتب بر یقین زن نسبت به فوت شوهر

پرسش :

زنی است شوهرش شانزده ماه پیش در میان تظاهرات انقلاب شرکت کرده و دیگر به خانه بر نگشته زن می‌‏گوید یقین دارم کشته شده آیا به یقین زن اکتفا می‌‏شود و می‏‌تواند شوهر برود یا نه تقاضا می‌‏شود جناب عالی هم اجازه دهید و تکلیفش را روشن فرمایید.

پاسخ :
آیت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی (ره)
«در فرض مسأله که زن یقین به موت شوهر خود دارد به موجب یقین خود می‏‌تواند بعد از نگه داشتن عده وفات شوهر کند و اگر نسبت به فوت شوهر مشکوک باشد باید به حاکم شرع رجوع و به اذن او مدت چهار سال از شوهر خود تفحص و بعد از چهار سال حاکم او را طلاق بدهد وعده وفات نگهدارد و پس از گذشتن عده می‏‌تواند به دیگری شوهر کند. 1372/01/02»

منبع: مجمع المسایل (2)، دار القرآن الکریم، قم، چاپ چهارم، 1372 ش، ج 2، ص 206.