چهارشنبه، 2 مرداد 1398

آزمایش خون جهت تشخیص نسب

پرسش :

شخصی دارای همسری است که چند روزی در ایام قاعدگی و بعد از پاک شدن از حیض شوهر با او هم بستر نگشته ولی بعد از مدتی زن حمل برداشته و مدعیه است که حمل از شوهرم می‌‏باشد و شوهر انکار دارد لکن از طرف دادگاه خانوادگی امر به تجزیه خون شده آیا در شرع مقدس اسلام تجزیه خون حجیت دارد جهت تشخیص ولد یا نه و عمده سوال در جمله دوم یعنی در تجزیه خون است.

پاسخ :
آیت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی (ره)
«چون در حال حمل حائض شدن ممکن است و او ملحق به زوج است که زن در فراش او است و در صورتی که عقد دائم باشد مرد نمی تواند با ملاعنه نفی ولد نماید و حکم ملاعنه در رساله عملیه بیان شده و تجزیه خون حجت شرعی نمی‌‏باشد. 72/01/02»

منبع: مجمع المسایل (2)، دار القرآن الکریم، قم، چاپ چهارم، 1372 ش، ج 2، ص 176.