يکشنبه، 13 مرداد 1398

اجاره مال موقوفه توسط متولی شرعی

پرسش :

ملک وقف بر حضرت سید الشهدا علیه السلام به چند دست در بیع وشرا قرار گرفته و منتقل شده و خریدار به نام خود ثبت و به دیگران فروخته فعلا در آن ملک ساختمان‌هایی بنا کرده‌اند مشتریان بعد از بنا ساختمان در آن ملک متوجه شده‌‏اند که زمین‌های خریده شده و ساختمان گردیده موقوفه و معامله باطل است و تصرفات ایشان در آن ساختمان‌ها جایز نیست در این صورت چون زمین‌های موقوفه تماما از صورت زمین در آمده و تبدیل به ساختمان شده راهی دارد که تصرفات و عبادات آنها در آن ساختمان‌ها مباح و صحیح باشد یا نه زیرا فعلا نه واقف و نه متولی هیچ یک موجود نیستند.

پاسخ :
آیت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی (ره)
«در صورتی که از متولی شرعی اجاره شود مال الاجاره به مصرف برسد اشکال ندارد و عبادت صحیح است و اگر متولی منصوص نباشد تولیت با حاکم شرع جامع الشرایط است.»

منبع: مجمع المسایل (2)، دار القرآن الکریم، قم، چاپ چهارم، 1372 ش، ج 2، ص 429.