يکشنبه، 13 مرداد 1398

حکم اجاره مال موقوفه توسط متولی وقف

پرسش :

زمینی است موقوفه و مزروعی که دنباله و اواخرش مقداری در مسیر رودخانه واقع شده و چند مترش هم از استفاده و انتفاع زراعتی افتاده و به هیچ وجه قابل استفاده نیست و فعلا شخصی می‌خواهد مسیر قناتی را که در کنار روخانه دارد از زیر همین اراضی موقوفه غیر قابل استفاده عبور دهد و در سطح زمین تصرفی نمی‌کند و در عین حال پولی هم می‌دهد در این صورت اجازه می‌فرمایید که این پول اخذ گردد و به دستور حضرت آیة اللهی مصرف شود؟

پاسخ :
آیت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی (ره)
«در صورتی که مضر به وقف نباشد محل مذکور را جهت انتفاع آب بردن اجاره بدهید و همه ساله مال الاجاره را به مصرف وقف برسانید و پس از انقضای مدت تجدید اجاره نمایید و اجاره نامه رسمی بگیرید که وقف از بین نرود.»

منبع: مجمع المسایل (2)، دار القرآن الکریم، قم، چاپ چهارم، 1372 ش، ج 2، ص 412.