پنجشنبه، 24 مرداد 1398

بیشتر بودن ثلث اموال از موارد وصیت

پرسش :

پدر اینجانب وصیت کرد که از ثلث مالش بعد از مخارج معمول، یک حج واجب و نماز و روزه به مدت عمر، هزینه شود و بنده به عنوان وصى پس از بررسى به این نتیجه رسیدم که ثلث اموال بیشتر از موارد وصیت مى باشد. آیا مى توان کل ثلث را در بانک یا در معامله اى به کار گرفت و از درآمد آن به وصیت عمل نمود و مابقى را در دیگر امور به عنوان صدقه ى جاریه مصرف کرد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: پس از انجام مواردى که متوفّى معین کرده است اگر چیزى باقى ماند بقیه را مى توانید در امور خیر به هر نحوى که مصلحت است مصرف کنید؛ مسجدى بسازید یا حسینیه اى یا درمانگاهى و اگر مبلغ به این حد نیست، در مورد ایتام مصرف کنید یا کسانى را که بدهکارند و تمکن پرداخت ندارند نجات دهید، ولى هرگز نمى توان مال الوصیه را در بانک به کار گرفت. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1389.