پنجشنبه، 24 مرداد 1398

وصیت به ثلث و اختلاف ورثه در نحوه اجرا

پرسش :

شخصى وصیت کرده که ثلث اموالش در امور خیر مصرف شود، لکن حدود دو سال است که ورثه با همدیگر اختلاف دارند که چه کسى این اموال را خرج نماید. حال وظیفه چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: اگر میت وصى تعیین کرده است، باید وى ثلث مال را در موارد خیر مصرف نماید. در غیر این صورت، اگر ورثه به توافق برسند که فردى از بین آنها دست به کار شود، مشروط بر این که مورد اعتماد باشد، با اطلاع حاکم شرع اشکال ندارد و در صورت عدم توافق، حاکم شرع براى متوفّى، وصى تعیین مى کند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1389.