جمعه، 25 مرداد 1398

رضایت بر پرداخت مبلغ اضافه در پس دادت قرض

پرسش :

اگر از کسى مبلغى پول قرض بگیریم و با رضایت طرفین، مبلغى بیشتر از اصل پول را تعیین و تقسیط کرده و پرداخت کنیم، آیا ربا و حرام است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: اگر هنگام گرفتن پول، مبلغى اضافه بر اصل پول را شرط کنید ولو با رضایت هر دو طرف، ربا و حرام است؛ مگر این که شرطى در کار نباشد و موقع پس دادن آن مبلغ، چیزى را به صورت تقدیر و تشکر به طرف بدهید که در این صورت اشکال ندارد، بلکه، مستحب است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.