جمعه، 15 شهريور 1398

فضیلت و خواص سوره شوری

پرسش :

فضیلت و خواص سوره شوری چیست؟

پاسخ :
شوری و نام دیگرش «حمعسق» (1) چهل و دومین سوره قرآن است که مکی ودارای 53 آیه می باشد.

از رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلم نقل شده: هر کس سوره شوری را قرائت کند در شمار کسانی است که فرشتگان بر او درود می فرستند و برای او طلب امرزش و رحمت الهی می کنند.(2)

امام صادق علیه السلام نیز فرمودند: هر کس سوره شوری را قرائت کند خداوند در روز قیامت به گونه ای او را بر می انگیزد که چهره اش مانند برف سپید و مانند خورشید درخشان است تا اینکه نزد پروردگارش می ایستد. خداوند می فرماید: ای بنده ام! بر قرائت سوره شوری مداومت کردی در حالی که از ثوابش آگاه نبودی! اما اگر ثواب ان را می دانستی دائما قرائت می کردی. ولی من جزا و پاداش تو را به شکل کامل به تو عطا می کنم. سپس می فرماید: او را به بهشت درآورید و به او قصری از یاقوت سرخ بدهید که خداوند به آن شرافت داده است و به گونه ای است که از درون بیرون آن و از بیرون، درونش دیده می شود و در آن هزار حوریه بهشتی و هزار خدمتکار زن و هزار خدمتکار مرد برای خدمت به او هستند.(3)

آثار و برکات سوره

1) رفع عطش
 امام صادق علیه السلام فرمودند: هرکس این سوره را بنویسد و بشوید و از آب آن در سفر بنوشد بعد از آن نیازمند آب نمی شود و دچار عطش نخواهد شد...(4)

2) رفع شک
 از حضرت صادق علیه السلام روایت است که: هر کس سوره شوری را بنویسد و بشوید و...
این آب را با خاک رس مخلوط کنند و از گل بدست آمده کوزه ای بسازند و پس از آن آب در آن بریزند و کسی که شک زیاد دارد از آن بنوشد به حالت عادی بر می گردد.(5)

3) دیدن خواب خوش
 اگر این سوره را نوشته و شب هنگام خواب زیر بالشت نهد خوابهای خوشی ببیند.(4)

پی نوشت:
(1) درمان با قرآن، ص 92
(2) مجمع البیان، ج9، ص25
(3) ثواب الاعمال، ص113
(4) مستدرک الوسائل، ج4، ص312
(5) همان
(4) درمان با قرآن، ص93

منابع:
1. قرآن درمانی روحی و جسمی، محسن آشتیانی، سید محسن موسوی، ناشر: مهر سجاد، چاپ سوم، 1395.
2. درمان با قرآن، محمدرضا کریمی، ناشر: گویا، چاپ بیست و هشتم، 1398.