چهارشنبه، 20 شهريور 1398

فضیلت تلاوت سوره علق

پرسش :

تلاوت سوره علق چه فضیلتی دارد؟

پاسخ :
در فضیلت قرائت این سوره از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمود:
«مَن قَرَأَ فی یَومِهِ أو فی لَیلَتِهِ اقْرَأْ بِاسْمِ رَبّکَ ثُمَّ ماتَ فی یَومِهِ أو فی لَیلَتِهِ ماتَ شَهیداً وَبَعَثَهُ اللّهُ شَهیداً وَأحیاهُ کَمَن ضَرَبَ بِسَیفِهِ فی سَبیلِ اللّهِ مَعَ رَسُولِ اللّهِ؛ هر کس در روز یا شب، سوره «اقرَأ بِاسمِ رَبّکَ» را بخواند و در همان شب یا روز بمیرد، شهید از دنیا رفته است و خداوند او را شهید مبعوث می‌کند و در صف شهیدان جای می‌دهد و در روز قیامت همچون کسی است که با شمشیر در راه خدا همراه پیامبر خدا جهاد کرده است».(1)

این سوره به مناسبت تعبیرات مختلفی که در آغاز آن است، به نام سوره «علق» یا سوره «اقرأ» یا سوره «قلم» نامیده شده.(2)

پی‌نوشت:
1- مجمع‌البیان، ج 10، ص 512
2- تفسیر برهان، ج 4، ص 478

منبع: فضیلت سوره‌های قرآن (برگرفته از تفسیر نمونه)؛ مهدی دربانی، قم: امام علی بن ابی‌طالب (ع)، ۱۳۸۹.