جمعه، 22 شهريور 1398

ضمان در قطع عضو یا ایجاد جراحت که لازمه طبابت است

پرسش :

آیا قطع عضو یا ایجاد جراحتى که لازمه ى طبابت باشد؛ مثل شکافتن سینه براى جراحى قلب یا پاره نمودن شکم براى عمل آپاندیس، موجب ضمان طبیب مى شود؟ آیا اخذ برائت در رفع ضمان تأثیر دارد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه اخذ برائت به خاطر این است که ممکن است در مقدمات طبابت مانند شکافتن شکم یا سینه اشتباه رخ دهد، اخذ برائت در رفع ضمان مؤثر است. در غیر این صورت، نیازى به أخذ برائت نیست، چون فرض این است که طبابت به امر یا اذن بیمار یا ولى او صورت گرفته است. والله العالم

​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1389.