پنجشنبه، 28 شهريور 1398

شک در صحت ذبح

پرسش :

اگر پس از ذبح حیوان شک کنیم که چهار رگ را بریده ایم یا نه، آیا مى توان از گوشت آن استفاده کرد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه شک پس از ذبح و به هم خوردن وضع حیوان رخ دهد ذبح محکوم به صحت است و حکم ذبح صحیح را جارى مى کنیم، و اگر پس از سربریدن و بدون فاصله رخ دهد، اگر تحقیق ممکن است چه بهتر؛ و الا از خوردن گوشت آن اجتناب کند و این در صورتى است که خود ذبح کننده شک کند ولى اگر فرد دیگرى شک کند، تحقیق لازم نیست. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.