پنجشنبه، 11 مهر 1398

بازنگشتن اسیران به کربلا

پرسش :

برخی مدعی‌اند، اسیران کربلا، هیچ وقت به کربلا بازنگشتند، نه در اربعین اول و نه سال‌های بعدی؛ پاسخ چیست؟

پاسخ :
اینکه گفته می‌شود اسیران به کربلا برنگشتند، خلاف واقعیت تاریخی است؛ زیرا دانشمندان زیادی معتقدند، اهل بیت امام حسین علیه السلام در بیستم صفر، یعنی اولین اربعین شهادت امام حسین علیه السلام، به کربلا رسیدند و همراه با جابر بن عبدالله انصاری، صحابی بزرگ رسول الله صلی الله علیه و آله، شهدای کربلا را زیارت کردند. از‌این‌رو آنها به عنوان اولین زائران امام حسین علیه السلام در تاریخ ثبت و ضبط شده‌اند. برخی از نویسندگانی که به این مسئله تصریح کرده‌اند، عبارت‌اند از: ابوریحان بیرونی، دانشمند پرآوازه قرن پنجم، بر اساس مستنداتی که در اختیار داشت، با اطمینان می‌گوید: «در روز بیستم صفر، سر حسین علیه السلام به بدنش ملحق و در همان مکان دفن شد و زیارت اربعین نیز در این روز (بیستم صفر) بود و آنان، چهل نفر بودند که پس از بازگشت از شام قبر امام را زیارت کردند.»

منبع: چراغ هدایت، رحمت الله ضیایی و مجتبی باقری، ناشر: سازمان حج و زیارت.