چهارشنبه، 24 مهر 1398

تأثیر بدهى هاى میت در صلح

پرسش :

فردى منزل مسکونى خود را با خیریه اى صلح کرده است اکنون از دنیا رفته است، آیا عمل به مصالحه و تخلیه خانه ـ که تنها سرپناه خانم وى است و حقوقى مثل مهریه و غیره طلب دارد ـ جایز است؟ آیا خیریه مى تواند با حداقل مبلغ خانه را به این خانم برگرداند؟

پاسخ :
بسمه تعالى: میت مدیون است، اگر اموالى از او باقى مانده است وراث او باید دین او را ادا کنند در غیر این صورت در روز قیامت مسئول است، البته اگر اثاث خانه موجود است از آن برداشته و حساب کنند. اما درباره سؤال آخر: اموال خیریه ملک شخصى نیست و لذا نمى توانند این کار را انجام دهند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.