پنجشنبه، 25 مهر 1398

برداشتن اعضای سجده از روی زمین در حال سجده

پرسش :

اگر هنگام سجده یکی از اعضای سجده از زمین برداشته شود، نماز باطل است؟

پاسخ :
اگر هنگامی که ذکر سجده گفته می شود، یکی از هفت عضو عمداً از زمین بلند شود، نماز باطل می‌شود. ولی موقعی که ذکر گفته نمی شود، اگر ـ غیر از پیشانی ـ عضوی از زمین بلند شود، اشکال ندارد.
اگر پیش از تمام شدن ذکر، پیشانی سهواً از مهر بلند شود، نباید دوباره بر مهر گذاشته شود و باید آن را یک سجده حساب کند. ولی اگر عضو دیگری غیر از پیشانی سهواً از زمین بلند شود، باید دو مرتبه بر زمین گذاشته شود و ذکر گفته شود.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری