پنجشنبه، 25 مهر 1398

انجام کارها و مخارج انحصار وراثت بدون اطلاع وراث

پرسش :

یکى از وراث بدون اطلاع دیگر ورّاث، تمامى هزینه ها و کارهاى قانونى انحصار ورثه را انجام داده است، اکنون از دیگر ورّاث مطالبه وجوه پرداختى را دارد آیا پرداخت مبالغ مذکور بر سایر ورّاث واجب است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: انحصار ورثه پس از فوت مورث یک امر لازمى است و باید یک نفر پیشقدم شود، هرگاه این شخص به عنوان خدمت به خانواده این کار را انجام داده مستحق چیزى نیست و اگر به عنوان نیابت از ورثه پرداخت کرده است باید هزینه او پرداخت شود، خلاصه در این مورد کشمکش صحیح نیست هرکس باید سهم خود را بپردازد به شرط این که هزینه هایى که انجام داده قانونى و عرفى باشد و بیش از حد لزوم هزینه نکند. والله العالم

​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.