پنجشنبه، 25 مهر 1398

عدم محرومیت ممسک و ناظر از ارث

پرسش :

آیا ممسک (کسى که مقتول را نگه دارد تا قاتل او را بکشد) و کسى که مواظب است دیگرى نیاید تا قتل صورت بگیرد محروم از ارث مى باشند؟

پاسخ :
بسمه تعالى: ناظر و ممسک محروم از ارث نمى باشند امّا ناظر را نابینا و ممسک را حبس ابد مى کنند بنابراین اگر اولیاء دم مصالحه بر دیه کنند طبعاً از دیه نیز ارث خواهند برد. والله العالم

​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.