پنجشنبه، 25 مهر 1398

وقف معاطاتى

پرسش :

زمینى را مى خواسته اند وقف مسجد کنند ولى چون شهر کوچک بود و مسجد داشت در آن زمین حسینیه مى سازند بدون اجراى صیغه وقف، واقف و دیگر کمک کنندگان به این فکر بوده اند که هر وقت شهر بزرگ شد اینجا را به مسجد تبدیل کنند حال آیا این مکان مسجد است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: واقف زمین را از ملک خود اخراج کرده و به عنوان حسینیه در اختیار مردم نهاده است و مردم نیز در آنجا سالها عزادارى کرده اند بنابراین وقف معاطاتى محقق شده است و دیگر نمى توان عنوان آنجا را عوض کرد. و این که صیغه عقد خوانده نشده مشکل نیست چون عملاً حقیقت وقف انجام شده است. والله العالم

​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.