پنجشنبه، 25 مهر 1398

پرداخت هزینه هاى میت از اصل یا از ثلث اموال

پرسش :

مرحوم ابوى در وصیت نامه نوشته اند«ثلث مال با نظر ورثه در راه خیر صرف شود و یک حج نیابى نیز از طرف ایشان انجام شود» آیا هزینه حج، کفن و دفن، بیمارستان، مراسم ختم و هفتم و چهلم وسال و... و مالیات بر ارث از اصل مال کم مى شود یا از ثلث؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هزینه حج، اگر واجب الحج نبوده از ثلث و اگر واجب الحج بوده از اصل مال پرداخت مى شود. هزینه کفن و دفن و بیمارستان از اصل مال پرداخت مى شود، مالیات بر ارث از اصل مال کم مى شود، مابقى را باید خود ورثه پرداخت کنند زیرا میت وصیت نکرده است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.