پنجشنبه، 25 مهر 1398

سجده برای غیر خداوند

پرسش :

برخی افراد را می بینیم هنگامی که به ضریح امام معصوم (علیه السلام) می رسند، در پیشگاه ضریح به سجده می افتند. حکم این کار چیست؟

پاسخ :
سجده برای غیر خداوند جایز نیست، اما اگر انسان در پیشگاه ضریح و حرم اهل بیت(ع) برای شکرگزاری خداوند سجده کند و خداوند را به خاطر توفیق زیارت شکر کند یا اینکه خم شود و پیشگاه امام را نه به قصد بندگی بلکه به قصد دوست داشتن و محبت ببوسد اینها اشکالی ندارد و احتیاط واجب آن است که هنگام بوسیدن زمین پیشگاه حرم معصومان، پیشانی خود را بر زمین نگذارد و حالت او همانند انسان سجده کننده نباشد.

منبع: دفتر آیت الله العظمی سیستانی (حفظه الله)