سه‌شنبه، 21 آبان 1398

علم ژنتیک و تحت تأثیر قرار دادن اراده

پرسش :

با توجه به یافته هاى علم ژنتیک مبنى بر این که برخى از رفتارها در نتیجه ژنتیک است که تا حدودى اراده فرد را به صورت ناقص تحت تأثیر قرار مى دهد آیا مى توان به ابراء یا تخفیف جانى حکم کرد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: توجیه جنایات از طریق ژنتیک سبب مى شود که بسیارى از قصاص ها و حدود به حالت تعلیق درآید و در نتیجه افراد جنایتکار از این مسئله سوء استفاده کرده و به جنایت خود ادامه دهند ارجاع هر جنایتکار به پزشک کار آسانى نیست زیرا پزشکان نیز در تشخیص، اختلاف دارند فقط در جایى که ثابت شود که فرد از نظر درک و شعور در درجه پایین قرار دارد مى توان درباره تخفیف او فکرى کرد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.