سه‌شنبه، 21 آبان 1398

طلاق غیابى با ادعاى کذب

پرسش :

زنى مجهول بودن مکان همسر را ادعا کرده و این که چند سال است همسرش او را رها کرده با ادعاى عسر و حرج از دادگاه طلاق گرفته است همسر او پس از اطلاع دلائلى ارائه کرده که همسرش دروغ گفته است حال تکلیف دادگاه چیست؟ ازدواج بعدى این زن چه حکمى خواهد داشت؟

پاسخ :
بسمه تعالى: دادگاه شرع اگر با موازین شرعى او را طلاق داده است، ظهور شوهر بعد از آن تأثیرى ندارد. و اگر بدون موازین شرعى بوده طلاق او باطل است بنابراین ازدواج او با فرد دوم هم باطل خواهد بود. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.