جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | شرایط وجوب حج: سوال یازده

پرسش :

الف: اگر ولی کودک، جز یک قربانی آن هم فقط برای خودش پیدا نکند، در این صورت آیا از طرف خودش قربانی کند، یا از طرف کودکش، که او را مُحرم به احرام حج تمتع کرده است؟ ب: در مفروض سؤال پیشین، اگر ولی کودک توان روزه گرفتن را نداشت، آیا می‌تواند از طرف خودش قربانی کند یا نه؟ ج: در مفروض سؤال پیشین، آیا حاجی نمودن کودک نیز مستحب است، یا آن که استحباب حاجی نمودن او اختصاص به زمانی دارد که ولی او قدرت و توان بر قربانی کردن و روزه گرفتن را همزمان با همدیگر داشته باشد؟

پاسخ :
بسمه تعالی:
الف: اگر آن کودک مالی نداشته باشد، باید از طرف کودک قربانی کند و از طرف خودش روزه بگیرد وگرنه از مال خود کودک قربانی را خریداری کرده و از طرف او سر ببرد، والله العالم.
ب: از طرف خودش قربانی کند و کودکی را که مُحرم کرده و حاجی کرده است، حجّش را رجاء اتمام کند و به پایان برساند، والله العالم.
ج: در مفروض سؤال استحباب حاجی نمودن او ثابت نشده است اما به نیت رجاء جایز است و چنانچه ولی می‌تواند قربانی کند، یا روزه بگیرد، حاجی نمودن طفل مستحب است، والله العالم.

منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.