جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | وصیت به حج: سوال چهار

پرسش :

شخصی استطاعت مالی دارد و نامش را در سازمان حج و زیارت ثبت کرد و پیش از آن که نوبت او فرا رسد و قرعه به نام او درآید مُرد و وصیت کرده که پسرش به نیابت از او حجة الاسلام را به جا آورد و در همان حال پسرش نیز مستطیع بود و یا آن بعد از فوت پدرش مستطیع گردید اما راه برای او باز نبود و استطاعت طریقی نداشت اما در حال حاضر پس از فوت پدرش استطاعت طریقی برای او فراهم گردید. آیا حج خود را مقدم بدارد یا آن که حج پدرش را بر اساس وصیت او مقدم بدارد؟ در حال حاضر وظیفه‌ی او چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالی: از طرف خودش حج به جا آورد و از طرف پدرش برای حج بلدی نیابت بگیرد، والله العالم.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.