جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | عمره مفرده: سوال شش

پرسش :

کسی که برای عمره مفرده محرم شده است اما پس از بازگشت به شهر و دیار خویش و گذشت مدت زمان طولانی، معلوم شد که وضویش باطل بوده است، حکم او چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالی: در مورد سؤال اگر شخص بعد از بازگشت به شهر خود فهمید که وضوی واجب او برای طواف چنین بوده است، در حال حاضر او هنوز به احرام خود باقی می‌باشد لذا در صورتی که می‌تواند حتماً باید به مکه برگردد و عمره‌اش را تمام کند و از احرام خارج شود وگرنه، کسی را برای طواف و نماز و سعی و طواف نساء و نماز آن به نیابت برگزیند و قبل از طواف نساء خودش تقصیر کند و اگر فهمید که وضویش برای نماز طواف باطل بوده است و نسبت به طواف وضویش درست بود، او بر احرام خود باقی نمانده است بلکه فقط قضای نماز طواف بر او واجب است و اگر بازگشت او به مکه سخت و دشوار و یا ضرر و زیان دارد در همان جایی که هست آن را به جا آورد، والله العالم.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.