جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | میقات‌های حج: سوال بیست و هفت

پرسش :

مراد و منظور از «ادنی الحل» چیست؟ آیا «حل» در مقابل مکه است؟ یا آن که «حل» مقابل مکه و منی و مزدلفه است؟ در صورتی که به معنای اول باشد پس برای کسی که داخل شهر مکه است نه کسی که خارج از آن است می‌تواند برای عمره مفرده از منی محرم شود؟

پاسخ :
​​​​​​​​​​​​​​بسمه تعالی: حل در برابر حرم است و حدود حرم مشخّص و معلوم نیست، بلی مزدلفه داخل در حرم است و همچنین منی، نیز داخل در حرم است گرچه حدود آن هم از همه جهات معلوم و مشخّص نیست، والله العالم.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.