شنبه، 25 آبان 1398

احکام اعتکاف | مساجد برای اعتکاف: سوال چهار

پرسش :

آیا در تهران بزرگ در مسجد جامع هر محلّه می توان اعتکاف کرد؟

پاسخ :
یکی از شرائط صحّت اعتکاف این است که در مسجد جامع باشد، یعنی مسجد عمومی که محل اجتماع عامّۀ مردم است و اختصاص به اهل یک محله و گروه خاصی نداشته باشد، مثل مسجد اعظم و مسجد امام در قم و مسجد امام و مسجد جمعه در تهران و امثال آن. بنا بر این، در مسجد محلّه ها اگر صدق کند که مسجد جامع است، اعتکاف صحیح است وگرنه صحیح نیست، بلی در صورتی که در مسجد جامع شهر جا نباشد در سائر مساجدی که سه وعده نماز جماعت با جمعیت معتنابه خوانده می شود می توان به قصد رجاء معتکف شد.

منبع: اعتکاف و احکام آن، آیت الله العظمی فاضل لنکرانی (ره)، قم: مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام، 1385.

​​​​​​​