شنبه، 25 آبان 1398

احکام حج | طواف حج: سوال شش

پرسش :

کسی که غسل جنابت را فراموش کرده است و عمره مفرده یا حج تمتع را انجام داده است و پس از تمام شدن اعمال آنها یادش آمد، در حال حاضر وظیفه او چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالی: چنانچه شخص مزبور بعد از جنب شدن غسل واجب دیگر یا غسل مستحبی که استحباب آن ثابت است مثل غسل جمعه یا غسل احرام انجام داده در این صورت اعمالی را که به جا آورده صحیح است و تدارک آن لازم نیست و در غیر این صورت باید کمبود و نقصان در عمره مفرده یا حج را در صورت باقی بودن ماه ذی الحجّه جبران کند، بلکه در حج، احتیاط آن است که آن را مطلقاً تدارک کند، سپس حج را در صورت استطاعت اعاده نماید، والله العالم.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.