شنبه، 25 آبان 1398

احکام حج | طواف حج: سوال پنجاه و یک

پرسش :

اگر کسی طواف خود را فراموش و به وطن خود بازگشت و با همسرش نزدیکی کرد باید قربانی خود را به منی بفرستد، این کار در صورتیست که طواف فراموش شده است طواف حج تمتع باشد اما اگر طواف فراموش شده طواف عمره باشد باید قربانی خود را به مکه بفرستد «همه این حکمها در مسأله 323 از مناسک حج ذکر شده است» این سؤال در این رابطه مطرح می‌شود: آیا فرستادن قربانی باید از وطن خودش و مستقیماً صورت گیرد یا آن که نائب گرفتن در این کار نیز مجزی می‌باشد؟

پاسخ :
بسمه تعالی: نائب گرفتن کفایت می‌کند، والله العالم.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.