شنبه، 25 آبان 1398

احکام حج | طواف حج: سوال شصت و دو

پرسش :

کسی که به خاطر عذری که مانع از ادامه دادن و تمام کردن طواف بود از مطاف خارج شد و عذرش عقلایی بود و در حالی که کمتر از چهار شوط یا بیشتر طواف کرده بود و پس از گذشت یک روز یا دو روز آمد، وظیفه او چیست؟ آیا طواف خود را تمام نموده یا اینکه آن را اعاده نماید و آنچه که طواف کرده است لغو نماید و در صورتی که در سعی یا در رمی جمره‌ها چنین کاری انجام دهد، در حکم آنها تفاوتی خواهد بود؟

پاسخ :
بسمه تعالی: احتیاط اتمام سپس اعاده آن است و همچنین همین حکم نیز در سعی جاریست و اما در رمی کردن، واجب است که رمی در همان روز خودش صورت گیرد و تأخیر آن تا روز بعد جایز نیست و اگر تأخیر کرد حتماً باید آن را قضا نماید، والله العالم.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.