يکشنبه، 26 آبان 1398

احکام حج | مسائل متفرقه حج: سوال سی و سه

پرسش :

اگر زنى هنگام طواف قبل از رسیدن به دور چهارم حائض شود با اینکه عادت او هفت روز است، وظیفۀ او چیست؟ و چه موقع طواف را انجام دهد؟ و اگر بعد از دور چهارم باشد تکلیف چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در هر دو صورت باید بعد از پاک شدن از حیض یک طواف کامل به قصد اعم از تمام و اتمام انجام دهد، البته این در صورتى است که وقت براى این کار باشد، و الاّ اگر در طواف عمرۀ تمتع حائض شد و وقت براى تدارک نباشد با همان حال حیض سعى و تقصیر مى‌کند و محرم به احرام حج مى‌شود و بعد از برگشت از منى و قبل از انجام طواف حج، طواف عمره و نماز آن را قضا مى‌کند، واللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.