يکشنبه، 26 آبان 1398

احکام حج | مسائل متفرقه حج: سی و هشت

پرسش :

حکم طلبه‌اى که نیاز به شهریه داشته به حج مشرّف شده و با توجه به نظر بعضى از مراجع محترم در صورت نیاز به شهریه این شخص را مستطیع از حیث رجوع به کفایت نمى‌دانستند در حج خود قصد امر اعم از وجوب و استحباب نموده و اکنون بى‌نیاز و مستغنى از شهریه مى‌باشد و حالا در صورت تشرّف، نیّت او چه باید باشد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در فرض سؤال، هرچند حجّى که شخص انجام داده مجزى از حجة الاسلام است و نیاز به شهریه داشتن مانع از استطاعت نیست، لکن اگر بخواهد به احتیاط عمل کند حجّى را که بعد از استغناء از شهریه انجام مى‌دهد به قصد وظیفۀ فعلیّه و به نیّت اعم از وجوب و استحباب انجام دهد، واللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.