يکشنبه، 26 آبان 1398

احکام حج | مسائل متفرقه حج: سوال چهل و یک

پرسش :

پدر این جانب جانباز ٧٠% جنگ تحمیلى مى‌باشد، ایشان از طرف بنیاد جانبازان امسال براى حجّ تمتع در نظر گرفته شده است و این در حالى است که اگر امسال نرود نوبت و سهمیۀ ایشان باطل مى‌شود و دیگر هیچ وقت نمى‌تواند برود. ایشان حدودا ۵/١ میلیون تومان قرض به مردم دارد اگر نتواند قرض هاى خود را پرداخت نماید و حلالیت بگیرد با توجه به مطلب بالا، وظیفۀ او چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: چنانچه بنیاد مخارج سفر را مى‌دهد باید حج را انجام بدهد، و اگر خرج سفر یا بعضى از آن را خودش باید بپردازد و فعلا آن مخارج را ندارد، حج بر او واجب نمى‌شود، واللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.