دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام خمس | سال خمسى حقوق بگیران: سوال نه

پرسش :

کارمندى که سال خمسى او رأس یکى از ماههاى شمسى است و بطور عادى حقوق او به زحمت تا پایان ماه کفاف مخارج او را مى دهد، اگر حقوق خود را یک یا دو روز قبل از رسیدن سال خمسى دریافت کند، آیا باید خمس آن را بپردازد؟

پاسخ :
حقوق بگیر مى تواند براى خود سال خمسى قرار دهد و از موقعى که اولین حقوق خود را گرفت یکسال گذشت مقدارى که از خرج سالش زیاد آمد خمس آن را بدهد و نیز جایز است براى دریافتى و حقوق هرماه و برج، سال قرار دهد و حقوق هربرج را جدا نگهدارد. پس اگر تا سال آینده از خرجش زیاد آمد خمس آن را بدهد. بنابراین کارمند مورد سؤال لازم نیست خمس حقوق خود را فعلا بدهد.

​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.