دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام امر به معروف و نهى از منکر | شرایط وجوب: سوال سه

پرسش :

افرادى که مخالف نظام جمهورى اسلامى هستند یا رعایت حجاب و اصول اسلامى ـ کلّى و جزئى ـ را نمى کنند یا وضع کسب و درآمدشان از نظر شرعى مشکوک یا حرام و یا مخلوطى از حرام و حلال است، نظر مبارکتان راجع به رفت و آمد و سایر ارتباطات با آنان، همچون: گفتگو و مصافحه، صله رحم، صرف غذاى آنان، نماز خواندن در منزل ایشان، هدیه دادن و گرفتن، چیست؟

پاسخ :
گفتگو و رفت و آمد با آنان اشکال ندارد، بخصوص اگر موجب هدایت آنها شود. ولى تصرّف در اموال آنها در صورتى جایز است که علم به وجود مال حرام در آنچه مورد تصرّف است نباشد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.