دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام ازدواج | تدلیس و فریب: سوال چهار

پرسش :

مردى در ازدواج با دخترى تدلیس کرده و خود را عوضى معرفى کرده است. مثلا خود را دکتر یا مهندس معرفى کرده، که اگر خود را اینگونه معرفى نمى کرد حتماً دختر راضى نمى شد، آیا به خاطر ندانستن موضوع، براى دختر اختیار...

پاسخ :
در صورتى که در عقد ازدواج شرط دکتر یا مهندس بودن زوج شده باشد، یا به نحوى توصیف کرده که عقد مبنى بر آن وصف واقع شده، که به منزله شرط ضمنى بوده، و بعد تخلف وصف ظاهر و واضح شده است، زن اختیار فسخ عقد را دارد. و چنانچه قبل از دخول فسخ کند، حق مهر ندارد. و اگر بعد از دخول فسخ کند، حق مهر دارد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.