دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام وقف | تحقق و اثبات وقفیت: سوال دو

پرسش :

زمینى متروکه بوده و عده اى از مؤمنین آن را براى حسینیه معین کرده اند و عدّه اى مى گویند براى دفن اموات است، وظیفه چیست؟

پاسخ :
از خصوص زمین مزبور اطلاع ندارم، بطور کلّى اگر زمین براى جهت خاص وقف شده باشد باید به همان نحو عمل شود [الوقوف على حسب ما یوقفها اهلها] و اگر وقف نیست بطورى که از ظاهر سؤال استفاده مى شود که متروکه و بلامعارض بوده، خوب است مؤمنین با یکدیگر توافق کنند و به یکى از دو امر اختصاص دهند. هرچند محل دفن مؤمنین باشد و اگر آنجا را محل دفن قرار دهند، عزادارى حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) هم در آنجا اشکالى ندارد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.