دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام وقف | تغییر وقف: سوال نه

پرسش :

بعضى از موقوفات هست که عرصه و اعیان موقوفه بوده و به مرور زمان اعیان، از بین رفته و فعلا زمین تنها به اجاره واگذار مى شود، که مستأجر ایجاد اعیان براى خود کند. آیا موقوفه به اعتبار اعیان سابق حقّى بر اعیان مستحدثه پیدا مى کند یا خیر؟ و آیا مى شود مستأجر را مقید کرد که قسمتى از اعیان را به موقوفه تملیک کند؟ یا اینکه مى توان بدون چنین قیدى فقط عرصه را اجاره داد؟

پاسخ :
اجاره جایز است. و به اعتبار اعیان سابقه موقوفه حقى پیدا نمى کند، و تملیک یا عدم تملیک نیز تابع قراردادى است که با مستأجر منعقد مى کنند و نمى توان مستأجر را ملزم به این کار کرد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.