دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام وقف | مسائل متفرقه: سوال شش

پرسش :

شخصى زمینى را وقف کرده است، و مؤمنین در آنجا مسجد ساخته اند؛ ولى این شخص خود را متولى قرار داده است و نسبت به تعیین امام جماعت و هیأت امنا، دخالت مى کند، آیا رعایت نظر او که خود در جماعت شرکت نمى کند، لازم است؟

پاسخ :
کسى که زمینى را براى مسجد وقف کرده، نسبت به مسجد نقشى ندارد و حضور او در نماز جماعت همان مسجد و عدم حضور در این جهت فرقى ایجاد نمى کند، به هرحال در تعیین امام و هیأت امنا نظر او شرعاً مؤثر نیست، گرچه بهتر آن است که در این موارد توافق همه جلب شود از اختلاف دورى شود.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.