سه‌شنبه، 24 دی 1398

معنى دین و سبب آن

پرسش :

مستدعى است معنى دین و سبب آن را بیان فرمایید؟

پاسخ :
دین عبارت است از مال کلى ثابت در ذمه شخصى براى دیگرى. و سبب آن یا قرض گرفتن است یا امور اختیاریه دیگر، مانند مبیع قراردادن دین در معامله سلم، یا ثمن قرار دادن آن در معامله نسیه، یا اجرت در اجاره، یا صداق در نکاح، یا عوض در طلاق خلع و غیر اینها و یا امور قهریه، مانند موارد ضمانتها و نفقه زوجه دائمه و نظیر اینها.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.